ZwemZucht

De Bos Boys op de stelplaats naast de Pont Napoleon

De bomen wuifden, het water stroomde, de wolken dreven voorbij, maar er miste nog iets. Toen is er leven in geblazen, en sindsdien leeft elke boom, elke grasspriet, elke rivier. En tussen al dat leven, leven zij.

Zwerfzand is een voorstelling van twee veelbelovende mime acteurs Jasper Koopmans en Jurriaan de Vos. Zij zijn opgegroeid in het bos en op de heide, dus zoeken deze bosjongens naar een manier om hun twee liefdes, natuur en theater, te samen te brengen. Dat resulteert, hoe kan het ook anders, in natuurtheater. Ze duiken op aan de rand van Vianen, waar de huizen stoppen en het groen begint. Ze nemen je mee naar het water, willen je iets laten zien. Door hun bewegingen en spel zie je het landschap anders, vallen je dingen op die je eerder nooit zag. Je bent getuige van hun manier van leven. Hoe ze hun kleren wassen in de rivier, hoe ze opgaan in het landschap, totdat ze op magische wijze in het water verdwijnen.

Jasper en Jurriaan studeren mei 2018 af aan de toneelschool van Amsterdam, richting bewegingstheater en mime. Twee jonge talenten die tijdens hun studie al speelden in voorstellingen van grote theatermakers zoals Boukje Scheigmann en Boogaerdt/van der Schoot. Beiden hebben veel ervaring met locatietheater.